Man overvalt taxi, heeft omgeving niet goed verkend

Een politieagent in het Amerikaanse Pennsylvania betrapte maandag een overvaller op heterdaad. De agent zag hoe in de taxi voor hem een gewapende overval plaatsvond en kon zo heel eenvoudig de dader in de boeien slaan.

MISLUKTE OVERVAL

Overvaller Victor Martinez-Herrera (18) had blijkbaar niet goed om zich heen gekeken toen hij een taxi instapte, een wapen trok en geld eiste van chauffeur Ralph Valletta. Het toeval wilde namelijk dat achter de taxi, die voor een rood licht stond, een politiewagen stond.

Het incident is vastgelegd op de dashcam van Valletta’s taxi: „Hij schreeuwde dat hij geld wilde, maar alles wat ik had was 11 dollar in een portemonnee met wisselgeld”, legt Valletta uit aan theReading Eagle. Martinez-Herrera schreeuwde dat hij meer geld wilde en Valletta vreesde voor zijn leven.

Gelukkig rook agent Terry Ely op dat moment onraad. Hij zette zijn zwaailichten aan, liep rustig naar de taxi en luisterde naar wat er in de taxi werd gezegd: „Precies op het moment dat ik de deur intrapte, hoorde ik de bestuurder zeggen: ‘schiet me alsjeblieft niet neer’”, aldus Ely. „Ik trok onmiddellijk mijn vuurwapen toen ik zag dat hij een kap over zijn gezicht had. Ik zag geld in zijn linkerhand en een zwart object in zijn rechterhand. Daarop beval ik hem zijn wapen te laten vallen en de auto uit te komen.”

VAST

Martinez-Herrera werd achter slot en grendel gezet en hangt verschillende aanklachten boven het hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *